MIMAQ in de krant

MIMAQ in Leids Nieuwsblad In het Leids Nieuwsblad stond afgelopen vrijdag 17 september een artikel over autovrije zondag met veel aandacht voor MIMAQ.

Leuk om de publiciteit te halen, al staan er de nodige slordigheden in: MIMAQ is geen project van de TU Delft. De studenten van studierichting Geomatics die als vrijwilliger hebben geholpen op 12 september organiseren een sensor project waarvoor zij graag wilden kijken hoe een dergelijk project in de praktijk kan werken. Uiteraard bieden wij hen graag alle hulp en kennisuitwisseling waar mogelijk!

Verder: CO staat voor Koolstof Monoxide, een giftig gas dat in kleine concentraties aanwezig is in onder andere uitlaatgassen van auto’s en brommers. Binnen het MIMAQ project zijn we in eerste instantie geĆÆnteresseerd in NOx (een mengsel van stikstof oxiden) dat een nog nauwkeurigere indicatie geeft van de mate van vervuiling door uitlaatgassen (zowel afkomstig van industriĆ«le processen als van verkeer).

This entry was posted in nieuws, projectinfo. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *