MIMAQ op het World Economic Forum

MIMAQ preso door @claireboo op het WEF

Gisteren heeft Claire Boonstra van Layar een presentatie gegeven voor de economische wereld-top op het beroemde World Economic Forum in Davos.

Het WEF is een onafhankelijke internationale organisatie die zich richt op het verbeteren van de wereld door het bijeenbrengen van leiders uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de maatschappelijke organisaties. Zo wil het forum de agenda bepalen van alle betrokkenen om verbeteringen door te voeren in de nabije toekomst.

In dit thema past uiteraard ook het gebruik van nieuwe technieken die klimaat- en milieu verbeteren.

Daarom kan het geen toeval zijn dat het openingsscherm van Claire’s presentatie letterlijk geïnspireerd is op het MIMAQ project. Wij zijn er van overtuigd dat het zichtbaar maken van klimaat en milieu in Augmented Reality helpt bij het bewustmaken en daadwerkelijk oplossen van klimaat- en vervuilingsproblemen. We staan nog maar aan het begin van deze ontwikkelingen. Het is mooi dat de verzamelde wereldleiders hier kennis mee hebben kunnen maken en hopen dat er breed vervolg aan gegeven wordt.

Lees meer en bekijk de video hier: Layar shows us augmented reality 2015 at the World Economic Forum.

This entry was posted in nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *